Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo


Blog kalender

Maandkeuze

<oktober 2017>
madiwodovrzazo
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345


Zoek onderwerp

   


Wiesensteig


<<

>>

Dit weekend weer een fantastische wandeling gemaakt. Er zijn hier bij ons in de omgeving 3 grote (rond)wandelingen, en 2 daarvan hadden we al gedaan (de Himmelsteig en de Schwarzwaldsteig). Nu dus de derde wandeling....de Wiesensteig; een 11 kilometer lange wandeltocht. We moesten wel eerst ruim een kwartier rijden voor we bij de startplaats/parkeerplaats waren (het laatste stuk over onverharde weg). En prachtig weer, dus genieten!

Het begon veelbelovend met meerdere oversteken over een riviertje en wat watervalletjes. Echt mooi!En de natuur is nu natuurlijk ook prachtig met alle herfstkleuren en paddenstoelen.
Hierna volgde zo'n 2 kilometer die ik als "saai" omschrijf. Waarschijnlijk ben ik gewoon al te verwend hier! Maar deze 2 kilometer gingen over een breed pad, niet klimmen, niet dalen, geen uitzichten, en veel wandelaars. Het einde van het saaie stuk was bij de Renchtalhütte (restaurant). Omdat het hier altijd druk is, hebben we besloten hier niet te pauzeren, maar door te lopen. En.... gelukkig werd de route toen weer geweldig!!

Bij een mooie open vlakte hebben we pauze genomen...heerlijk rustig, en wat een uitzicht!

Inmiddels waren we ongeveer op de helft van de wandeling. Nu werden bospaden afgewisseld met open vlakten, waardoor we meer prachtige uitzichten kregen.


En ondertussen genieten van de zon....

...en de natuur!!Een kilometer voor het einde van de wandeling kwamen we langs een restaurant, en hier hebben we heerlijk een ijsje gegeten! Dat hadden we wel verdiend...vonden we zelf!


En dan nog het laatste stukje! De wandeling eindigde eigenlijk een beetje zoals het begon...langs het riviertje met mooie watervalletjes.


Ik kan niet anders zeggen dan dat het weer een geweldige wandeling was (ondanks het saaie stukje ). Op en top genoten!
Nu op zoek naar meer wandeltochten in de omgeving!

<<

>>

0 reactiesReageer