Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo


Blog kalender

Maandkeuze

<september 2019>
madiwodovrzazo
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456


Zoek onderwerp

   


Chassezac


<<

>>

Inmiddels zijn we al weer een paar dagen thuis van onze te gekke vakentie in de Ardeche, en zijn we nog aan het nagenieten van alles.
Op de laatste vakantiedag aldaar, hebben we nog een uitstapje gemaakt, en wel naar de rivier de Chassezac (een zijrivier van de rivier Ardeche) die door een mooie kloof loopt. Wij zijn naar Bois de Païolive gereden, vanwaar mooie wandelroutes lopen door een mooi bos met rotsformaties. Het wordt ook wel het sprookjesbos genoemd, omdat de erosie de rotsen heeft gevormd, en er met fantasie van alles kan worden gezien in de indrukwekkende rotsen. Ons is dit eigenlijk niet zo opgevallen, maar dat komt ook omdat wij niet een wandelroute hebben gevolgd, maar wij wilden een afdaling maken naar de rivier. Dus wij hebben de routes maar deels gevolgd, en zijn meer onze eigen route gaan wandelen.

Een mooie wandeling; dit zouden ze eigenlijk moeten aangeven als een officiele route.....erg mooi over smalle paadjes en een mooie beloning beneden aan het eind van de afdaling!

En tijdens de afdaling konden we de rivier al een aantal keer beneden ons zien liggen.


Beneden aangekomen het uitzicht over de prachtige rivier, tegen een steile rotswand, en veel groen.

Yuna kon hier even heerlijk afkoelen van de wandeling, en lekker dollen in het water.
 

En daarna weer terug naar boven, via deels een andere route. 

Wat is de Ardeche een mooi natuurgebied! We hebben echt enorm genoten. De laatste avond zijn we nog heerlijk uit wezen eten, als afsluiting van de vakantie en tenslotte nog even naar de rivier achter de camping gelopen, wat we eigenlijk iedere avond wel even deden, omdat je daar een mooie zonsondergang kon zien.

En deze laatste avond waren we wat later, maar wat was het weer mooi! En ja, dan is het toch echt weer voorbij. Een heerlijke tijd daar gehad, maar ook wel weer lekker om naar huis te gaan. En wat ben ik trots op Yuna...ze heeft het de hele vakantie super goed gedaan en heeft veel geleerd tijdens deze vakantie. En ook de terugreis, ruim 7 uur in de auto...en gewoon heel rustig en lief! Een toppertje!

<<

>>

0 reactiesReageer