Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo

Hoofdmenu


Blog kalender

Maandkeuze

<juni 2020>
madiwodovrzazo
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345


Zoek onderwerp

   


Mei 2020


<<

>>

Het zijn een paar vreemde maanden geweest, waarin er beperkingen opgelegd zijn. Zoals zoveel mogelijk thuis blijven, Matteo minder werken (80%), mondkapjes dragen bij boodschappen doen en in het openbaar vervoer, etc. Toch hebben wij er weinig last van gehad, omdat we wel gewoon met Yuna heerlijke wandelingen konden maken. Ik ben wel heel blij dat wij nu in een rustige omgeving wonen, dus de drukte vermijden is hier niet zo moeilijk.

Omdat er een mondkapjes-plicht was/is, ben ik zelf aan de slag gegaan om mondkapjes te maken. En ik vond het nog leuk om te doen ook.

Alleen heb ik ze in eerste instantie met dichtbind-bandjes gemaakt. Later heb ik dit nog veranderd in elastiek, want dat draagt toch prettiger. Ik heb er genoeg, dus ik kan met een gerust hart boodschappen doen, en met het treintje op pad (maar alleen als het echt nodig is natuurlijk).

Verder hebben we deze periode veel wandelingen gemaakt. Eigenlijk ieder weekend wel 1 grote wandeling. Het was dan ook prachtig weer de afgelopen weken, dus uitermate geschikt voor wandelen. Soms zelfs wat te warm, zeker voor Yuna. Maar die zocht wel verkoeling in beekjes, slootjes, en zelfs in een waterbron.

De mooiste en langste wandeling was van ons huis uit naar de paraglide startplaats aan de overkant van ons huis. Onderstaande foto is vanaf ons balkon genomen. Bij de oranje pijl is de paraglide startplaats, dus daar zijn we naartoe gewandeld.

Op de heenweg was het een flinke klim, maar wel heel afwisselend en met prachtige uitzichten.

Open vlaktes afgewisseld met smalle bospaadjes.


En eenmaal boven....een prachtig uitzicht. We konden ons dorp in de diepte zien liggen.

En ik was bliij dat ik boven was! hihi!

Het was best druk op de parkeerplaats van de paraglide, dus we zijn weer meteen doorgelopen. Of beter gezegd, begonnen aan de terugweg. Op een rustiger plekje even lekker uitgerust en wat gegeten en gedronken.

Het was echt een heerlijk inspannende wandeling. En het blijft gewoon een prachtige omgeving waar we wonen.
We hoeven niet eens met de auto ergens heen te rijden om in de mooie natuur te lopen. Het begint gewoon al bij ons huis.
Hieronder nog 2 foto´s van een andere wandeling.


En verder gewoon veel in en om het huis gedaan. Het balkon en veranda opgefleurd met bloembakken en hangplanten.

Gezellig en fleurig!

En eerder nog de onderstaande foto´s van vlinders in onze pruimenboom gemaakt.


Kortom....ondanks dat het een rare tijd is, genieten we hier volop van waar we nu wonen en leven.
<<

>>

0 reactiesReageer

Reageer op dit blogbericht

Naam


E-mail adres


Reactie


Anti spamcode

Captcha