Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo

Hoofdmenu


Blog kalender

Maandkeuze

<juli 2020>
madiwodovrzazo
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789


Zoek onderwerp

   


Boom kappen


<<

>>

Wij hebben een grote berkenboom in onze tuin staan. Deze staat met de wortels aan de rand van de beek (die door onze tuin loopt), en wordt wel erg groot/hoog. Wij hebben de gemeente erbij gehaald, omdat niet geheel duidelijk was, of de boom op onze grond stond, of op gemeentegrond. Zeg maar een grensgevalletje!
De gemeente oordeelde dat de boom nog geheel op onze grond staat, en dat de betonnen biels langs de weg de erfgrens is. Vervolgens heb ik hun om advies gevraagd, wat te doen met de boom. Zij vonden ook dat de boom erg hoog werd, en dat snoeien geen optie is bij een grote boom. We konden hem nog 1 a 2 jaar laten staan, maar dan moest hij toch wel verwijderd worden, omdat het risico van omvallen dan te groot wordt bij harde wind. Wij zijn nu al bang met een flinke storm dat de boom het niet houdt, en gezien de (elektriciteits)kabels die over de weg hangen en de wortels die onder het wegdek doorlopen, wilden wij de boom toch zo snel mogelijk laten verwijderen. En zo geschiedde vandaag.....


De gemeente heeft ons een naam en telefoonnummer van "een bomensloper" gegeven, en die is toen meteen komen kijken. En vandaag, amper een week later...is hij vanochtend om 8.00 uur begonnen aan deze grote klus.


Je moet het maar durven!

Het ging eigenlijk in een rap tempo, en voor ik het wist stond er alleen nog een stam.

Ondertussen had de buurt er ook lucht van gekregen, en was er de nodige belangstelling (en veel interesse voor het hout/de stam)

Het hout dat overbleef werd netjes opgeruimd en afgevoerd.

En kijk wat een mooi uitzicht we nu hebben!! Geweldig toch?!
Wie weet zien we vanavond wel hertjes lopen aan de overkant op de berg.

De boom had echter ook een groot voordeel. Het leverde in de middag wel heerlijk  veel schaduw in de tuin. Dat zullen we dus wel gaan missen, maar gelukkig hebben  wij een veranda waar we ook altijd schaduw hebben.

<<

>>

0 reactiesReageer