Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo

Hoofdmenu


Blog kalender

Maandkeuze

<oktober 2020>
madiwodovrzazo
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678


Zoek onderwerp

   


Zomer 2020


<<

>>

Het blijft een raar jaar, zo met corona. Het leven speelt zich hierdoor vooral af, in en rond de eigen woning. Zo ook bij ons. Geen zomervakantie dit jaar. Nu wonen wij op een pracht locatie, dus eigenlijk is het voor ons ook helemaal niet zo erg om niet weg te kunnen. We hebben deze zomer vooral gebruikt om in de tuin aan de slag te gaan.
Helaas brak/kneusde ik een paar ribben, waardoor ik 6 weken weinig heb kunnen uitvoeren. Hierdoor hebben we de tuin nog niet helemaal af, maar we hebben toch best veel werk verzet.

De zomer was hier dit jaar prachtig en erg warm, dus af en toe was het wel flink zweten  geblazen. We hebben al het werk ook zelf gedaan. Alle grond afgegraven/paden uitgraven, worteldoek leggen, (gras)kantjes zetten, en grind erop strooien.

Erg veel werk, maar ik vond het wel heel leuk om te doen. Ik hou hier wel van.


We dachten genoeg grind te hebben besteld, maar hebben later toch nog een big-bag bij moeten bestellen.

We hebben een inrit gemaakt voor de aanhanger, een parkeerplaats voor de aanhanger, een pad van de voordeur (langs het huis) naar de achterkant, en gring om de veranda.


Op de parkeerplaats voor de aanhanger, hebben we eerst matten neergelegt, die ervoor zorgen dat het grind netjes op de plaats blijft als de aanhanger eroverheen rijdt, of erop staat.

Daarna hebben we twee paadjes naar achter in de tuin gemaakt, en een "loop" om de rozenstruiken.


En helemaal achterin hebben we ook worteldoek gelegd, en daarop schorssnippers gegooid. Het is de bedoeling dat hier nog een mooie grote struik komt (sering of vlinderstruik) en een groot natuurstenen ornament.

Inmiddels is alles uitgebloeid in de tuin, en ziet het er wat kaal uit, maar komend voorjaar gaan we meer beplanting erin zetten. Het rozenperk kom vol rozen en een fontein ertussen. Het meeste gras gaar eruit, en daarvoor in plaats komen planten/struiken.
Het echte eindresultaat gaan we dus volgend jaar pas zien, maar we hebben in ieder geval veel werk verzet deze zomer.

<<

>>

0 reactiesReageer