Malpaso.nl


Weblog van Jeanet en Matteo

Hoofdmenu


Blog kalender

Maandkeuze

<oktober 2020>
madiwodovrzazo
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678


Zoek onderwerp

   


Zomer 2020 Deel 2


<<

>>

Ik heb al een item geschreven over "zomer 2020". Dat ging alleen over de verbouwing en werkzaamheden in de tuin, maar we hebben natuurlijk meer leuke dingen ondernomen deze zomer. We hebben vooral genoten van de prachtige natuur hier, en hebben vele kilometers afgelegd deze zomer. En de meeste wandelingen waren gewoon direct vanuit huis, in onze directe omgeving.


Maar we zijn ook een paar keer met de auto naar boven gereden; naar de Hoch Schwarzwalsstraße, zoals bv naar Siebleseckle.

En we hebben met Theo, Kathleen en Remco ook de Hornisgrinde bezocht.
Zij zijn een paar dagen hier geweest met hun camper, en hebben in Bad Peterstal op de camping gestaan.

Over hun bezoek heb ik eerder al een apart item geschreven. Maar het was wel één van de hoogtepunten van deze zomer voor mij!
Het was zó heerlijk om even wat familie te zien in deze tijd.

Verder hebben we heerlijk genoten van onze veranda en balkon. Heerlijk bbq-en in de tuin, en avonden genieten op ons balkon.

Ik heb heel wat avondjes lekker zitten haken en breien, en Matteo is veel met zijn sterrenkijker in de weer geweest.


En op onze trouwdag hebben we in Oberkirch geluncht. Moest toch even gevierd worden...15 jaar getrouwd alweer!
Ook hebben we van de zomer een keer in Oberkirch bij de Griek gegeten. Dat was eigenlijk de eerste keer dat we met z´n tweeen uit eten zijn geweest (´savonds dan....we hebben wel regelmatig ergens zitten lunchen). In Nederland deden we dit eigenlijk bijna iedere zaterdag, maar hier hebben we er minder behoefte aan (of zo).

En...deze zomer is Yuna gesteriliseerd. Ze is op een vrijdag geopereerd, en we mochten haar 3 uur later al weer ophalen.

Ze was heel sloom nog van de narcose, en had nog een infuusnaald in haar poot. Zaterdagochtend moesten we met haar terugkomen, en toen is de infuusnaald eruit gehaald. De nacontrole was 10 dagen later. In de tussenliggende tijd, moest Yuna een truitje dragen, om te voorkomen dat ze aan de wond kon likken/bijten. De eerste dagen ging het prima, maar toen madam zich weer beter voelde, hield ze het truitje prima aan, maar het irriteerde haar wel, en ging ze buiten overal in liggen rollebollen. Normaal met haar wandelen was er even niet bij.

In de 10 dagen dat ze het truitje heeft moeten dragen, heb ik het de laatste dagen bijna dagelijks uit moeten wassen. Ze zag er echt niet uit.
En ze kon zó zielig doen. hihi! Maar ze is er goed en snel doorgerold.

Na 10 dagen zijn de hechtingen eruit gehaald, en kon ze weer lekker rennen en springen in het bos.

We hebben, ondanks de corona, een heerlijke zomer achter de rug.
Inmiddels is het hier volop herfst, en de kleuren zijn nu prachtig. Maar daarover in een volgende weblog-item meer.

<<

>>

2 reactiesReageer